About Me

My photo
KL, WP, Malaysia
Lahir di Johor Baharu. Pendidikan awal dan menengah di Rembau dan Muar. Profesion sebagai pensyarah dan kaunselor. Kini menjawab pemasalahan orang ramai dan pelajar melalui laman web http://e-kaunseling2005.tripod.com dan http://ramlanhamzah.com Jika ada apa-apa pemasalahan yang ingin dikongsi secara profesional sila layari laman saya di atas. Boleh hubungi saya melalui ramlan2000@yahoo.com.

Wednesday, December 14, 2011

Hilang Sudah Kasih Sayang...

Saya berumur 14 tahun sedang belajar di tingkatan 2. Masalah saya ialah ibu dan bapa saya baru sahaja bercerai. Saya tidak tahu puncanya tetapi mereka sering bertengkar. Saya kini tinggal dengan ibu saya. Namun saya masih teringat  dan rindukan ayah saya. Ayah saya seorang penyayang dan sering mendorong dan memberi motivasi kepada saya. Tetapi kini semua itu telah tiada. Saya tidak dapat menumpukan perhatian kepada pelajaran. Harap saya dapat dibantu.

Era Amira, Sabah.

JAWAPAN
Penceraian yang berlaku di antara ibu dan ayah sudah ditakdirkan. Mungkin sebelum ini mereka telah cuba untuk menyelesaikan masalah mereka tetapi tidak berjaya.